Skip navigation

Zastosuj identyfikator do podlinkowania lub zacytowania tej pozycji: http://hdl.handle.net/20.500.12128/3686
Tytuł: Polskie i rosyjskie czasowniki fizjologiczne związane z mechaniczną obróbką pokarmu
Autor: Gasz, Agnieszka
Słowa kluczowe: język polski; język rosyjski; czasowniki fizjologiczne; gramatyka porównawcza
Data wydania: 2015
Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego
Źródło: A. Charciarek, H. Fontański, J. Lubocha-Kruglik (red.), “Jednostki języka w systemie i mowie” (s. 48-59). Katowice : Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego
Abstrakt: The theme of the article is the characteristics of Polish and Russian physiological verbs related to mechanic food processing. Research conducted on the material picked from lexicographic sources, belles-lettres and the press intends to detect significant semantic and syntactic particularities of verbs from the semantic group in question.
URI: http://hdl.handle.net/20.500.12128/3686
ISBN: 9788380124899
9788380124905
Pojawia się w kolekcji:Książki/rozdziały (W.Hum.)

Pliki tej pozycji:
Plik Opis RozmiarFormat 
Gasz_Polskie_i_rosyjskie_czasowniki_fizjologiczne.pdf540,05 kBAdobe PDFPrzejrzyj / Otwórz
Pokaż pełny rekord


Uznanie autorstwa - użycie niekomercyjne, bez utworów zależnych 3.0 Polska Creative Commons Creative Commons