Skip navigation

Zastosuj identyfikator do podlinkowania lub zacytowania tej pozycji: http://hdl.handle.net/20.500.12128/16571
Tytuł: Er(r)go,
Tytuł równoległy: Er(r)go...
Autor: Kalaga, Wojciech
Słowa kluczowe: Er(r)go - wstęp; literatura; kultura; kultura kulinariów; kulinaria kultury
Data wydania: 2002
Źródło: "Er(r)go", Nr 4, z. 1, 2002, s. 5-6
Abstrakt: "Er(g)go, Jedzenie / pokarm. Pochłania nas — ironia zamierzona — bardziej niż sądzimy. Skłania nas, być może nad stekiem lub miską soczewicy, do pytań ontologicznych: "czy zjadamy to, czym jesteśmy, czy jesteśmy tym, co zjadamy?" ale i prowadzi do frustracji: "poddani analizie podążającej tropem żywienia, stale wypluwamy swe tożsamości" (Elspeth Probyn) [...]".
URI: http://hdl.handle.net/20.500.12128/16571
ISSN: 1508-6305
2544-3186
Pojawia się w kolekcji:Artykuły (W.Hum.)

Pliki tej pozycji:
Plik Opis RozmiarFormat 
Kalaga_Ergo,_Nr 4, z. 1, 2002, s. 5-6.pdf196,99 kBAdobe PDFPrzejrzyj / Otwórz
Pokaż pełny rekord


Uznanie autorstwa na tych samych warunkach 3.0 Polska Creative Commons Creative Commons