DC pole | Wartość | Język |
dc.contributor.author | Ancuta, Katarzyna | - |
dc.date.accessioned | 2020-05-04T07:28:42Z | - |
dc.date.available | 2020-05-04T07:28:42Z | - |
dc.date.issued | 2002 | - |
dc.identifier.citation | "Er(r)go" (2002), Nr 4, z. 1, s. 83-96 | pl_PL |
dc.identifier.issn | 2544-3186 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.12128/13782 | - |
dc.description.abstract | "Nie można zrozumieć Horroru, jeśli nie kocha się mięsa. Nie można też pokochać Horroru, jeśli nie
rozumie się mięsa. Horror nie jest dla jaroszy. Nie można go docenić, nie wbijając palców w mięso,
nie wgryzając się w nie z apetytem. Ci, którzy tego nie potrafią, muszą obejść się smakiem.
Poniższy artykuł dedykowany jest wszystkim mięsożercom. Tym, którzy wiedzą, co to znaczy wbić zęby
w krwisty stek, którzy doceniają swój codzienny schabowy, i tym, którzy potrafią odróżnić eskalopki
od rostbefu. Ale także i tym, którym ciężko jest się powstrzymać od pogłaskania jedwabistej
wątróbki, zanim rzucą ją na patelnię. Bo to dla nich właśnie istnieje Horror." [...] (fragm.) | pl_PL |
dc.language.iso | pl | pl_PL |
dc.rights | Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/pl/ | * |
dc.subject | horror | pl_PL |
dc.subject | horror współczesny | pl_PL |
dc.subject | kanibalizm | pl_PL |
dc.subject | wegetarianizm | pl_PL |
dc.subject | mięso | pl_PL |
dc.title | Krajobraz z rzeźnią w tle : horror, czyli sztuka mięsa | pl_PL |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article | pl_PL |
Pojawia się w kolekcji: | Artykuły (W.Hum.)
|