Skip navigation

Zastosuj identyfikator do podlinkowania lub zacytowania tej pozycji: http://hdl.handle.net/20.500.12128/13782
Pełny rekord metadanych
DC poleWartośćJęzyk
dc.contributor.authorAncuta, Katarzyna-
dc.date.accessioned2020-05-04T07:28:42Z-
dc.date.available2020-05-04T07:28:42Z-
dc.date.issued2002-
dc.identifier.citation"Er(r)go" (2002), Nr 4, z. 1, s. 83-96pl_PL
dc.identifier.issn2544-3186-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12128/13782-
dc.description.abstract"Nie można zrozumieć Horroru, jeśli nie kocha się mięsa. Nie można też pokochać Horroru, jeśli nie rozumie się mięsa. Horror nie jest dla jaroszy. Nie można go docenić, nie wbijając palców w mięso, nie wgryzając się w nie z apetytem. Ci, którzy tego nie potrafią, muszą obejść się smakiem. Poniższy artykuł dedykowany jest wszystkim mięsożercom. Tym, którzy wiedzą, co to znaczy wbić zęby w krwisty stek, którzy doceniają swój codzienny schabowy, i tym, którzy potrafią odróżnić eskalopki od rostbefu. Ale także i tym, którym ciężko jest się powstrzymać od pogłaskania jedwabistej wątróbki, zanim rzucą ją na patelnię. Bo to dla nich właśnie istnieje Horror." [...] (fragm.)pl_PL
dc.language.isoplpl_PL
dc.rightsUznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/pl/*
dc.subjecthorrorpl_PL
dc.subjecthorror współczesnypl_PL
dc.subjectkanibalizmpl_PL
dc.subjectwegetarianizmpl_PL
dc.subjectmięsopl_PL
dc.titleKrajobraz z rzeźnią w tle : horror, czyli sztuka mięsapl_PL
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlepl_PL
Pojawia się w kolekcji:Artykuły (W.Hum.)

Pliki tej pozycji:
Plik Opis RozmiarFormat 
Ancuta_krajobraz_z_rzeznia_w_tle.pdf300,69 kBAdobe PDFPrzejrzyj / Otwórz
Pokaż prosty rekord


Uznanie autorstwa na tych samych warunkach 3.0 Polska Creative Commons Creative Commons