Skip navigation

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/20.500.12128/13782
Title: Krajobraz z rzeźnią w tle : horror, czyli sztuka mięsa
Authors: Ancuta, Katarzyna
Keywords: horror; horror współczesny; kanibalizm; wegetarianizm; mięso
Issue Date: 2002
Citation: "Er(r)go" (2002), Nr 4, z. 1, s. 83-96
Abstract: "Nie można zrozumieć Horroru, jeśli nie kocha się mięsa. Nie można też pokochać Horroru, jeśli nie rozumie się mięsa. Horror nie jest dla jaroszy. Nie można go docenić, nie wbijając palców w mięso, nie wgryzając się w nie z apetytem. Ci, którzy tego nie potrafią, muszą obejść się smakiem. Poniższy artykuł dedykowany jest wszystkim mięsożercom. Tym, którzy wiedzą, co to znaczy wbić zęby w krwisty stek, którzy doceniają swój codzienny schabowy, i tym, którzy potrafią odróżnić eskalopki od rostbefu. Ale także i tym, którym ciężko jest się powstrzymać od pogłaskania jedwabistej wątróbki, zanim rzucą ją na patelnię. Bo to dla nich właśnie istnieje Horror." [...] (fragm.)
URI: http://hdl.handle.net/20.500.12128/13782
ISSN: 2544-3186
Appears in Collections:Artykuły (W.Hum.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ancuta_krajobraz_z_rzeznia_w_tle.pdf300,69 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record


Uznanie autorstwa na tych samych warunkach 3.0 Polska Creative Commons License Creative Commons