Skip navigation

Zastosuj identyfikator do podlinkowania lub zacytowania tej pozycji: http://hdl.handle.net/20.500.12128/22835
Pełny rekord metadanych
DC poleWartośćJęzyk
dc.contributor.authorGralewicz-Wolny, Iwona-
dc.date.accessioned2022-03-16T09:39:24Z-
dc.date.available2022-03-16T09:39:24Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationA. Szawerna-Dyrszka, I. Gielata (red.), "O szczęściu. Konteksty radosne" (S. 125-141). Katowice : Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiegopl_PL
dc.identifier.isbn978-83-226-3878-1-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12128/22835-
dc.description.abstractKitchen Poems penned by a poet from Rzeszów Alicja Ungeheuer is interpreted by the author of the article as a narration on happiness seen from the kitchen perspective. The narration comprises threads of sensual encounters with matter, also from the childlike and ludic perspective, hospitable gesture of feeding, linguistic experiment. Happiness that is growing in the kitchen derives from richness and changeability of sensations, unceasing inspiration and a repeated act of creation that is its consequence; however, it is intricately connected with encountering the family-friends community that can start only in the kitchen.pl_PL
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherKatowice : Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiegopl_PL
dc.rightsUznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/pl/*
dc.subjectAlicja Ungeheuerpl_PL
dc.subject"Kitchen Poems"pl_PL
dc.subjectsensualismpl_PL
dc.subjectfeedingpl_PL
dc.subjectplaypl_PL
dc.subjectlanguagepl_PL
dc.subjectjęzykpl_PL
dc.subject"Wiersze kuchenne"pl_PL
dc.subjectkarmieniepl_PL
dc.subjectzmysłowośćpl_PL
dc.title"Wiersze kuchenne" Alicji Ungeheuer – lektura szczęśliwapl_PL
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bookPartpl_PL
Pojawia się w kolekcji:Książki/rozdziały (W.Hum.)

Pliki tej pozycji:
Plik Opis RozmiarFormat 
Gralewicz_Wolny_wiersze_kuchenne_alicji.pdf616,55 kBAdobe PDFPrzejrzyj / Otwórz
Pokaż prosty rekord


Uznanie autorstwa na tych samych warunkach 3.0 Polska Creative Commons Creative Commons