Skip navigation

Zastosuj identyfikator do podlinkowania lub zacytowania tej pozycji: http://hdl.handle.net/20.500.12128/6830
Pełny rekord metadanych
DC poleWartośćJęzyk
dc.contributor.authorLamparska, Marzena-
dc.date.accessioned2018-10-19T08:03:24Z-
dc.date.available2018-10-19T08:03:24Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationActa Geographica Silesiana, [T.] 24 (2016), s. 87-94pl_PL
dc.identifier.issn1897–5100-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12128/6830-
dc.description.abstractBeer is one of the most popular and oldest beverages of humanity. The first part of the article describes the geological conditions of its production, the history of beer brewing, methods of producing spe-cific to different civilizations, the process of its spread around the world, from ancient times to modern. In the second – contains the characteristics of the modern beer industry in the world, its distribution, production volume and consum-ption in terms of global and regional level.pl_PL
dc.language.isoplpl_PL
dc.rightsUznanie autorstwa-Bez utworów zależnych 3.0 Polska*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/pl/*
dc.subjectpiwopl_PL
dc.subjecthistoriapl_PL
dc.subjectrozmieszczenie ośrodków piwowarstwa na świeciepl_PL
dc.subjectwspółczesna globalizacja produkcji i spożyciapl_PL
dc.subjectprzemysł browarniczy w Polscepl_PL
dc.titleKrótka geografia piwapl_PL
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlepl_PL
dc.relation.journalActa Geographica Silesianapl_PL
Pojawia się w kolekcji:Artykuły (WNP)

Pliki tej pozycji:
Plik Opis RozmiarFormat 
Lamparska_Krotka_geografia_piwa.pdf1,18 MBAdobe PDFPrzejrzyj / Otwórz
Pokaż prosty rekord


Uznanie autorstwa bez utworów zależnych 3.0 Polska Creative Commons Creative Commons