Skip navigation

Zastosuj identyfikator do podlinkowania lub zacytowania tej pozycji: http://hdl.handle.net/20.500.12128/2480
Pełny rekord metadanych
DC poleWartośćJęzyk
dc.contributor.authorŁadziak, Ewelina-
dc.date.accessioned2018-04-12T08:58:43Z-
dc.date.available2018-04-12T08:58:43Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationJ. Przyklenk (red.), "Bogactwo polszczyzny w świetle jej historii. T. 5" (S. 123-139). Katowice : Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiegopl_PL
dc.identifier.isbn9788322622582-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12128/2480-
dc.description.abstractThe article is devoted to the adjectives describing feeling temperature, the semantic analysis of which aims at answering the question included in the title: Can one feel temperature by means of touching? The contemporary sources show that it is possible; however, a historical analysis is not so clear‑cut, the result of which is a low frequency of the words analysed in texts. The studies conducted presented some regularities in the development of the group of words under investigation and also proved its stability, whose reasons should be looked for in the fact that the very words do not undergo civilization changes, as well as the nature of a sensible direct cognition which makes the scope of stimuli received is basically unchanged.pl_PL
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherKatowice : Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiegopl_PL
dc.rightsUznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Bez utworów zależnych 3.0 Polska*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/pl/*
dc.subjectprzymioniki określające temperaturępl_PL
dc.subjectjęzyk polskipl_PL
dc.titleCzy można odczuwać temperaturę za pomocą dotyku? : analiza przymiotników określających wysokość temperatury w języku polskimpl_PL
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bookPartpl_PL
Pojawia się w kolekcji:Książki/rozdziały (W.Hum.)

Pliki tej pozycji:
Plik Opis RozmiarFormat 
Ladziak_Czy_mozna_odczuwac_temperature_za_pomoca_dotyku.pdf488,64 kBAdobe PDFPrzejrzyj / Otwórz
Pokaż prosty rekord


Uznanie autorstwa - użycie niekomercyjne, bez utworów zależnych 3.0 Polska Creative Commons Creative Commons