Skip navigation

Zastosuj identyfikator do podlinkowania lub zacytowania tej pozycji: http://hdl.handle.net/20.500.12128/4853
Tytuł: Provide, provide : food in the American South
Autor: Kowalczyk-Twarowski, Krzysztof
Słowa kluczowe: food; literature; culture
Data wydania: 2003
Wydawca: Katowice : Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego
Źródło: W. Kalaga, T. Rachwał (red.), "Viands, wines and spirits nourishment and (in) digestion in the culture of literacy : essays in cultural practice" (S. 52-57). Katowice : Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego
Abstrakt: A problem relating to the provision of food underlies the early colonial history of the English in North America. In Virginia the supply of victuals constituted a cmcial aspect of the rivalry between the native Americans and the whites. European failure in that field resulted in instances of settlers abandoning their communities in order to live with the Indians as well as in these of burning native cornfields. Both phenomena led to a toughening up of imperial policy.
URI: http://hdl.handle.net/20.500.12128/4853
ISBN: 8322612427
Pojawia się w kolekcji:Książki/rozdziały (W.Hum.)

Pliki tej pozycji:
Plik Opis RozmiarFormat 
Kowalczyk_Twarowski_Provide_provide.pdf350,32 kBAdobe PDFPrzejrzyj / Otwórz
Pokaż pełny rekord


Uznanie autorstwa - użycie niekomercyjne, bez utworów zależnych 3.0 Polska Creative Commons Creative Commons