http://hdl.handle.net/20.500.12128/7912
Tytuł: | Wykorzystanie technik biologii molekularnej do identyfikacji genetycznie modyfikowanych organizmów (GMO) w produktach spożywczych - czy wiesz co jesz? |
Tytuł równoległy: | Use of molecular biology techniques to identify genetically modified organisms (GMOs) in food products – do you know what you eat? |
Autor: | Caputa, Marcin Kukuła, Kornela Sybilska, Ewa Winiarska, Gabriela Gajecka, Monika Guzy-Wróbelska, Justyna Morończyk, Joanna Wójcikowska, Barbara Kurowska, Marzena |
Słowa kluczowe: | produkty spożywcze; GMO; biologia molekularna |
Data wydania: | 2017 |
Wydawca: | Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego |
Źródło: | E. Sierka, A. Nadgórska-Socha (red.), "Aktualne Problemy Ochrony Środowiska. Ocena Stanu, Zagrożenia Zasobów i Stosowane Technologie". (S. 128-129). Katowice : Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego |
Abstrakt: | Ocena poprawności oznaczeń produktów spożywczych pod kątem zawartości genetycznie modyfikowanych organizmów (GMO). |
Opis: | tekst w j. pol. i ang. |
URI: | http://hdl.handle.net/20.500.12128/7912 |
ISBN: | 978-83-939472-2-5 |
Pojawia się w kolekcji: | Książki/rozdziały (WNP) |
Plik | Opis | Rozmiar | Format | |
---|---|---|---|---|
Caputa_Wykorzystanie_technik_biologii_molekularnej.pdf | 451,52 kB | Adobe PDF | Przejrzyj / Otwórz |
Uznanie autorstwa - użycie niekomercyjne, bez utworów zależnych 3.0 Polska Creative Commons